maanantai 8. marraskuuta 2010

Terveysportin pikahaku – uutta läksyä luettavaksi

Saamieni ennakkotietojen mukaan Terveysportissa otetaan aivan näinä päivinä käyttöön uusi pikahaku –toiminto. Se on monihaku Terveysportin tietokannoissa samanaikaisesti ja kattaa toistakymmentä Terveysportin tietokantaa, mukana mm. Lääkärin käsikirja, Sairaanhoitajan käsikirja, Työterveys, Akuuttihoito, Duodecim Lääketietokanta ja useita pitkäaikaissairauksien tietokantoja. Ohessa muutamia (melko suttuisia, pahoittelen) kuvia uutuudesta.
Uusi haku tuottaa keskeisistä dokumenteista tietokannoittain osumalistan, josta käyttäjä pääsee avaamaan dokumentteja luettavaksi – edellyttäen että myös ko. tietokantaan on organisaatiolla käyttöoikeus.Jokainen saa kouluttaa itseään - omassa työhuoneessaan?

Bittitaitoiset lääkärit ja hoitajat nappavat uutuuden sukkelasti omakseen. Mutta miten mahtavat ottaa tämän uutuuden käyttöön ne lääkärit ja hoitajat, jotka tähän mennessä ovat tietokannoista omaksuneet hieman perusasioita (Lääkkeet ja hinnat, haku lääkkeen nimellä...) - ja pääasiassa arvailuihin perustuen? Tässäpä on heille taas uusi läksy luettavaksi.

Tosin uusien ominaisuuksien opettelusta voi tulla sutta ja sekundaa, jos työntekijän ainoa opiskelutilaisuus on omassa työhuoneessaan, potilastyön lomaan tungettuna. Puhumattakaan käyttämättä jääneistä hyötytoiminnoista, joita Terveysportissa on ennestään tusinoittain.

Tietokannoista ja tietotekniikasta olisi enemmän hyötyä jos lääkärit ja hoitajat saisivat käyttöopastusta tavalla tai toisella. Sillä olisi merkitystä toiminnalle sekä määrällisesti että laadullisesti, vrt. aikaisempi blogikirjoitukseni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Site Meter