maanantai 5. lokakuuta 2009

Katsot sä määräajan kellosta vai kalenterista?

Tietotekniikan kerrotaan lisänneen tuottavuutta vallan hurjasti. Varmasti näin onkin, ajattele mitä kaikkea ennen vanhaan piti tehdä jonkin pikkujutun toteuttamiseksi; että sai nopeasti lankapuhelimella jonkun kiinni tai hakkasi kirjoituskoneella puhtaaksi 30- sivuisen tekstin.

Vaikka tietokoneen ja printterien muhkeat tehot mahdollistavat opiskelijoille laajojen opintotehtävien tekemisen varsin nopeasti niin aikaresurssia projektiin pitää silti varata. Ja niinhän me opettajat koetetaan heille varata, mutta siitä huolimatta että tehtävän tekoon on aikaa pari viikkoa niin moni yrittää päkistää sitä valmiiksi vasta viimeisenä iltana ja viimeisillä minuuteilla.
Siinäpä onkin venäläinen ruletti koska tietotekniikan epävarmuustekijät aina haamuilevat viimetipan uurastajan kantapäillä.

Parempi katsoa kuin katua

Opettaja saakin kuulla mitä kosmisempia tietoteknisiä selityksiä miksi opintotehtävän palautus myöhästyi. Päätin kesyttää tämän ilmiön heti kurssin ekalla luennolla opastamalla että tietotekniikkasyyt eivät sitten kelpaa selitykseksi mottona ”Katsokaa kalenteria älkääkä kelloa”. Sen jälkeen asiat on sujuneet aika mukavasti (tai niitä selityksiä ei ainakaan ole enää tarjottu). Vilkaise oheisesta videosta luentoviestini, aikaa menee 56 sekkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Site Meter