tiistai 13. lokakuuta 2009

Pubmed - tuo teraluokan tietojättiläinen menee uusiks'

On esitetty että USA:n kaksi suurta lahjaa ihmiskunnalle ovat jazz-musiikki ja PubMed/MEDLINE. Jazz uusiutuu jatkuvana prosessina mutta mikään ei estä juuttumasta 1950-luvun svengin nautiskeluun ja viittaamasta villakintaalla uusille soundeille.

Toisin on PubMed-jättiläisen kanssa; se kun muuttaa systeemeitään niin ei auta kuin kipittää vaan kiltisti perässä. Tosin kivenä kengässä on se että PubMedin peruskäyttäjältä on aina vaadittu aika lailla taitoja onnistuneiden tietohakujen tekemiseen. Ja kun sen käyttöliitymä menee uusiksi niin osa vaivalla hankituista käyttötaidoista uhkaa lahota käsiin. Kumu kuitenkin kuuluu Amerikasta että PubMedin käyttöliittymä uusiutuu perusteellisesti - ja hävyttömän pian, ilmeisesti jo lokakuun aikana. Uusi versio onkin jo tarjolla tutustumista varten, ilmeisesti sen avulla käyttäjien shokkia koetetaan lieventää.

Uusi versio löytyy osoitteesta:
http://preview.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed


Ikävä lumipalloefekti odotettavissa?

Jos uutta versiota nyt ryhtyy käyttämään ajan kanssa ja opettelee sen kommervenkit niin siirtymä on taatusti helpompi kuin vitkutella vanhassa kunnes uusi PubMed tulee väkisin ja päin näköä. Veikkaan että siihen tilanteeseen ajautuneella tiedonhakijalla on yhtä hyvät mahdollisuudet selviytyä kuin lumipallolla mikroaaltouunissa.

P.S. Lisäinfoa saa uudesta Pubmedista:
http://www.nlm.nih.gov/pubs/techbull/so09/so09_pm_redesign.html

1 kommentti:

  1. Törmäsin Dr Shockin blogissa sujuvasti tehtyyn kolmeminuuttisen videoon uudesta PubMedistä: http://www.shockmd.com/2009/10/25/instructive-video-about-pubmed-redesign/

    VastaaPoista

 
Site Meter