perjantai 5. kesäkuuta 2015

Esseetehtävän pisteytys ”automaattisesti” Moodlessa?

Verkko-opiskelussa aktivoivat harjoitustehtävät ovat ensiarvoisen tärkeitä. Nykytekniikalla esim. Moodlessa voidaan hyödyntää tehtäviä, jotka automaattisesti tarkastetaan ja pisteytetään.  Mutta tähän ovat käytettävissä lähinnä monivalintatyyppisiä tehtäviä yms ja ne eivät aktivoi oppimaan laajoja kokonaisuuksia, joiden myötä harjaantuu hallitsemaan laajoja kokonaisuuksia ja kliinistä päättelyä.  Sellaisiin oppimisprosesseihin on totuttu liittämään esseetyyppisiä tehtäviä.

Pulma on se että Moodle ei osaa tarkastaa ja pisteyttää esseitä. Niinpä opettajan työmäärä uhkaa paisua ylettömäksi kun verkkokurssilla voi olla paljon osallistujia. 

Käytä kiertotietä – laita opiskelija itse töihin

Voit delegoida esseetehtävän vastauksen tarkastamisen ja pisteyttämisen Moodlessa opiskelijalle itselleen. Seuraavassa on kuvaus joka on käytännössä toimivaksi havaittu. Toteutukseen käytetään Moodlen oppituntia, johon esseetehtävä rakennetaan. Oppija etenee askel kerrallaan ja suorittaa itse oman pisteytyksensä.Tämä malli perustuu siis moodlekurssilla toteutukseen oppitunnin muodossa. Opiskelija voi suorittaa sen vain kerran ja sen pistekertymä lasketaan osaksi Moodlekurssin kokonaissuoritetta.  Moodlekurssillahan voi toki olla useita oppitunteja (kukin sisältäen yhden esseen) sekä muitakin harjoitustehtäviä  ja vaikkapa loppukoekin.

Jos opettaja huolestuu, että ylläkuvattu idättää vapaamatkustajia eli opiskelija saattaisi kysellä ratkaisua kaveriltaan, voi oppitunnissa tehdä automatiikan ja esseetehtäviä on useita - siten kullekin opiskelijalle tulee arpoutumaan yksi tehtävä monien joukosta.

Nyt blogi jää kesätauolle, rentouttavaa kesää lukijakunnalle! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Site Meter