lauantai 9. toukokuuta 2015

Lääkärit monimuoto-opetuksessa – tepsiikö?

Aiemmin kerroin alustavia kokemuksia Lääkäripäivät 2015 monimuoto-opetusta hyödyntävästä kurssista.  Sen toteutuksessa haluttiin välttää pelkkää luentomaista tiedonjakamista koska se heikosti muutttaa arkityön toimintatapoja. Kurssilla aktivointiin käytettiin yleisön omia mobiililaitteita. Käyttöön suositeltiin läppäriä, tablet(iPad) laitetta tai isonäyttöistä älypuhelinta tms. Laitteiden soveltuvuudesta kts. tammikuulta blogimerkintä.

Kurssi valmensi käyttämään monipuolisesti kliinisiä tietokantoja – kurssin nimi olikin mottona:   Taitoa tiedonhakuun – tietoa taidonhakuun.  Toteutuksesta on saatu tulokset, joista tässä tiivistelmää.

Kokonaisuus käsitti tammikuussa Lääkäripäivillä työpajamaisen lähiopetuksen (4h), jonka aikana tutustuttiin uusiin käyttötaitoihin omaa mobiililaitetta käyttäen.  Osallistujaa ei siis päästetty istumaan ja uneksimaan vaan hän joutui itse laitteellaan ratkomaan harjoituksia.  Tavoitteena oli tehdä osallistuja tietoiseksi että mitä hän ei osaa & mikä vaatii lisäharjoittelua.


Maaliskuun puoleenväliin jatkunut verkko-osuus (4h) tarjosi lisää käytännön taitoja. Sen multimediademot  ja arkityöhön soveltuvat harjoitukset opastivat käyttämään tiedonhaun välineitä lääkärin työssä.Osallistujia luentosaliin kertyi 60 henkeä. Verkko-osuuden suoritti näistä asianmukaisesti 80% ja aikaa sen suorittamiseen kului keskimäärin 259 minuuttia.  Palautetta kurssilaisilta kerättiin useassa vaiheessa. Kurssipalaute oli myönteistä ja suorittaneista 89% oli valmis suosittelemaan kurssia kollegoilleen. 

Erittäin kiinnostavaa oli saada kurssilaisilta arvio miten on vaikuttanut   toimintakäytäntöihin omassa työssä. Loppuarviossa kurssin suorittaneista 74% arvioi, että vaikutusta omaan työhön oli ollut paljon/kohtalaisessa määrin. Hyvät kokemukset siis saatiin - kukapa tietää vaikka ensi Lääkäripäivillä taas tämä monimuotoinen kurssi on mukana.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Site Meter