keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Tabletteja oppimislääkkeeksi Lääkäripäivillä

Lääkäripäivillä 2015 Messukeskuksessa järjestin Leena Lodeniuksen kanssa teknologiavetoisen tietokantojen käyttökoulutuksen, jossa kurssilaiset käyttivät omaa mobiililaitettaan oppimiseen. Kurssi oli nimeltään 'Taitoa tiedonhakuun ja tietoa taidonhakuun'.
Toteutuksessa ei rajauduttu pienryhmään tms  - vaan mentiin rohkeasti luentomaisella mittakaavalla ja saliin kertyikin 64 osallistujaa. Valtaosa oli ohjeiden mukaisesti tuonut soveliaan laitteen mukanaan (kts kuva).  Tarjolla oli ilmainen WLAN-yhteys halukkaille.Luentoja ja käytännön harjoituksia

Kuuden luennon lomaan sijoitettiin tietokantojen harjoitustehtäviä tyyliin: ”Hae kaikki laktoosittomat vaihtoehdot antihistamiineista”.  Päämääränä oli autenttinen käyttöharjoitus ja -kokemus.  Malliratkaisut avattiin videona (alle 1 min) katsottavaksi saliscreeniltä tai omassa laitteessa. Tässä yksi 29 sek tehtäväratkaisu demona, alla kuvakaappaus.Miten yleisö pärjäsi?

Pikapalautetta opetustekniikan toimivuudesta kerättiin salista osallistujilta, tätä saatiin 56:lta.  Oman laitteen ja netin tekninen toimivuus sai keskiarvon 8.7  (asteikko 0-10). Mobiililaitteen käyttökelpoisuus ja hyöty ko. koulutuksessa sai  keskiarvon 8.6  (asteikko 0-10).  Aika mukavasti siis sujui.

Nopeatempoista monimuotokoulutusta

Rohkenimme toteuttaa luentokurssiosuuden (4h) varsin nopeatempoisena,  koska  kyseessä on monimuotokoulutus. Elikkä kurssista toinen puoli (4h) on verkossa, jossa tietokantojen yksityiskohdat esitellään kurssin videoluentoina ja –demoina.  Ja käytännön harjoituksia lisää, totta kai. Alla otos sisällöstä.

Verkko-osuus on parhaillaan käynnissä ja sen kokemuksista raportoidaan aikanaan lisää.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Site Meter