lauantai 21. helmikuuta 2015

Tee itse liikkuvaa kuvaa täydennyskoulutukseen

Video/multimedia on osoittanut hyötynsä täydennyskoulutuksessa. Tällä palstalla olen aiemmin kertonut kuinka koulutettavat ovat kokeneet ne erinomaiseksi tavaksi oppia uutta niin Lääkäripäivillä kuin lääkärien verkkokursseillakin.  Moni henkilöstökoulutuksen parissa toimiva on varmasti tuumannut, että hyvältä kuullostaa. Mutta kun ei ole työpaikalla käytössä mitään videoiden tekoon tarvittavia työvälineitä.  Mites sitten teet videoitakaan?

 
Hyvä uutinen on että asia ei ihan noinkaan. Nykyään on Windows-työasemaan on tarjolla Windows Movie Maker (WMM). Se on ilmainen ja ketterä työväline, jolla voi tuottaa  lyhyitä videoita koulutuskäyttöön.  Siillä voi helposti editoida myös live- videoita (kuvattu vaikka omalla kännykkäkameralla) ja kokonaisuuteen voi liittää mukaan vaikkapa luentotyyppisen tietoiskun käyttämällä omia powerpoint –esityksiä.

Testasin hieman WMM –sovellusta ja se tuntuu ihan selkeältä perusratkaisulta, jolla voi itse tuottaa lyhyitä opasvideoita tai tietoiskuja. 

Tässä linkki videoon joka tarjoaa pikaisen vilkaisun WMM:n käyttöliittymään 1.5 minuutin animaatiovideona (ei selostusta)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Site Meter