perjantai 12. joulukuuta 2014

MEDLINE, tablet ja uudet taidot

Mobiililaitteiden yleistyminen jatkuu. Järkälemäisen MEDLINEn hakuja on voinut jo pitempään tehdä mobiilisti, joko älypuhelimella tai tablet –laitteilla.  Myös MEDLINEn ja Pubmedin taustalla toimiva NLM on jo aika pitkään tarjonnut PubMedin kotisivulla Mobile –vaihtoehtoa. Mutta sen käytettävyys ei ole kovin kaksinen, eikä saman tahon tuottamassa tablet –sovelluksessa PubMed4hh  ole siinäkään kovin paljon toiminnallista lisäarvoa kun sen käyttöliittymäkin on varsin jähmeä. 
Nyt kokeilin sovellusta Unbound MEDLINE ja sen käytettävyys on hyvä ja hakutoiminnot ovat kiitettävän monipuoliset.  Saatavana ainakin iPad ja Android –versioina.  Alla näkymä perustoiminnoista. Lisäksi mukana erittäin kiintoisa graafinen analyysityökalu kirjallisuusviitteistä ja niiden viittaustiedoista. 

Miten opit uusia tietohallintataitoja? Ratkaisuna Lääkäripäivät 2015 

Kurssillamme opit myös MEDLINEn monipuolisen hyödyntämisen ja siten saat eniten irti myös mobiilista tiedonhausta. Kurssilla opit monta lääketieteellisen tiedonhallinnan tuoretta taitoa. 
Kurssi on 220M Taitoa tiedonhakuun ja tietoa taidonhakuun ja sen luennot järjestetään puolipäiväkurssina to 8.1.2015 iltapäivällä. Lisätietoa kurssin linkistä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Site Meter