maanantai 24. marraskuuta 2014

Lääkäripäivät 2015: uusin taito tiedonhallintaan

Osaamiskartoituksissa on havaittu että jopa puolet Terveysportin hyötyominaisuuksista saattaa olla lääkärille tuntemattomia. Puhumattakaan uusimman ammattitiedon seuraamisesta  yksilöllisesti räätälöitävissä olevien menetelmien avulla tai tuoreimman EBM-tiedon hakutekniikoista.

Opetusta ’kädestä pitäen’ .... tai oikeastaan ’hiirestä pitäen’

Lääkäripäivien 2015 tehokurssi valmentaa em. taitojen osaajaksi. Kurssi Taitoa tiedonhakuun ja tietoa taidonhakuun perustuu luentoja ja multimediaa sisältävään monimuoto-opetukseen, jossa oppija pääsee verkossa aktiivisesti ratkomaan mm. potilastapauksia. Opetusmenetelmät perehdyttävät kädestä pitäen tietokantojen käyttötekniikkaan kaikkine hiirimanöveereineen ja leikepöytäoperaatioineen. Oma mobiililaitetta (esim. iPad, muu tablet-laite tai kohtalaisen ison näytön älypuhelin)  voi luentoharjoituksien  suorittamisessa hyödyntää joten se kannattaa ottaa mukaan ja akku ladattuna... Opettajina toimivat Duodecimin tietohallintopäällikkö Leena Lodenius ja allekirjoittanut. 

Kurssin käyttämä multimediatekniikka on saanut hyvin myönteisen palautteen mm. Duodecimin kurssilla ’Lääkäri ja tietokantojen osaava käyttö’. Sen suorittaneista on nimittäin 90% valmiita suosittelemaan tuota multimediaan perustuvaa koulutusta kollegoilleen.

Tyypillisiä tietotarpeita, joiden ratkaiseminen on osa lääkärin ammattitaitoa: Kurssi on 220M Taitoa tiedonhakuun ja tietoa taidonhakuun ja sen luennot järjestetään puolipäiväkurssina to 8.1.2015 iltapäivällä. Lisätietoa kurssin linkistä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Site Meter