maanantai 17. marraskuuta 2014

Lääketieto otti aimo harppauksen Terveysportissa

Lääketietoa tarvitaan potilastyössä jatkuvasti, oli kyseessä sitten lääkäri, hoitaja tai hammaslääkäri.  Eikä pelkästään lääketietoa vaan myös lääketurvallisuuden tietoa.

Nyt tiedon hyödynnettävyys on edistynyt merkittävästi kun Duodecim Lääketietokanta on uudistunut perusteellisesti. Siinä yhdistyvät Terveysportin lääketurvallisuuden tietokannat  eheäksi kokonaisuudeksi kiitettävän saumattomasti lääkevalmisteita koskevan tiedon kanssa.  Ilmeinen edistysaskel.

Uusittu käyttöliittymä tekee hakutoiminnon nopeammaksi ja hakutulosten esillepano varmistaa, että lääketurvallisuuden informaatio uselta eri osa-alueelta tulee otetuksi huomioon. Myös lääketieto koskien lasten ja imeväisten hoitoa täydentää kokonaisuutta, samoin liikenneturvallisuustekijät.Miten organisaatiot sitten varmistavat, että hyödyntäminen  toteutuu niin lääkärien, hoitohenkilöstön tai hammaslääkärien joukossa?  Vai perustuuko tiedonhallinta valistuneiden arvausten menetelmään? 

Eikä ammattilaistason käyttö ole ainoastaan lääketurvallisuutta, vaan myös tehokasta tiedonhallintaa mitä erilaisimmissa tilanteissa. Juju on siinä että taito on oltava hyppysissä valmiiksi. Jo valmiiksi kiireinen aikataulu ja kompuroiva tiedonhaku ovat kurja yhdistelmä - niin potilaalle kuin ammattilaiselle itselleen. Asiansa osaava ratkaisee ketterästi lääketiedonhaun  vaikkapa oheisten arkisten perustarpeiden ilmetessä: 

Miten teidän organisaatiossanne osaavuus on varmistettu?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Site Meter