sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Putosikos Cochrane –taidoilta pohjaa taas alta pois?”Ai, ai, ai – voi, voi, voi” parahtaa moni tiedonhakija kun tietokannan käyttöliittymän uudistus vaatii uutta tietotaitoa taas kerran.  Nyt on Cochrane –kirjastossa (CLIB) siirrytty monet osin uudenoloiseen näkymään.  Tässä sitä ollaan sekaisin kuin kompassineula pohjoisnavalla. 

Monet loppukäyttäjät lienevät uupuneita muutosmyllyn polkemiseen mutta  kehitys vaan kehittyy. Ja toki tuohan CLIBin uudistus  kiistatta kaivattuja parannuksia tiedonhakuun.
Eräitä uusia ominaisuuksia:

  • PubMedista tuttu AutoSuggest nopeuttaa hakutermin määrittelyä
  • Hakutulosten listaus ja visuaaliset symbolit on täysin uusittu
  • Tehtyjen hakujen kertymän ’History’ on korvattu Search Manager -toiminnolla
  • Lukuisia ToolTip –näyttöön perustuvia opasteita (vie hiiri kohdalle > näet opastetekstin)Kehitä tietokantataitoja verkkokurssilla, jolla myös uusi CLIB on mukana
Lääkäriseura Duodecimin verkkokurssi ’Lääkäri ja tietokantojen osaava käyttö’ sisältää Terveysportin ohella rautaisannoksen EBM-tiedonhakua niin CLIB:ssa kuin PubMed:ssa. Lisäksi mukana on melkoinen kattaus lääketieteellisen uutuusvalvonnan työkaluja. Kurssin harjoitustehtävät panevat oppijan aitoihin  käytännön hommiin jotta ns. kädentaidot kehittyvät konkreettisesti. Kurssi sopii hyvin kaikille lääketieteen erikoisaloille (14h; hallinnon koulutus).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Site Meter