Eipä verkkokurssit aina ole tosiaankaan riemusaatossa hurraamista ja yhtä menestystä. Monia sudenkuoppia on tullut kokeiltua ihan omin jaloin.
Eräs päänsäryn aiheuttaja on se että osa verkkokurssilaisista (yleensä 5-15%) jättää kaikki suoritukset viime tinkaan.
Opettaja taas koettaa asettaa selkeitä aikarajoja ja –vaatimuksia kurssisuoritteille. Tällä tavalla voidaan verkkokurssin toteutumista ja ajankäyttöä ohjata monin tavoin, siis päivämäärillä ja kellonajoilla.
Opettajan maitotölkki
Nyt taas kerran kohtasin ilkeästi tökkivän ilmiön kun Blackboard –oppimisympäristö sekoilee aikavyöhykkeissä. Suomalaisena opettaja halusin laittaa verkkotentin takarajaksi klo 24.00 mutta osalla opiskelijoista (kaikki uurastavat ihan koto-Suomessa) oppimisympäristö jostakin mysteerisestä syytä johtuen tikittää norjalaisen (!) kellon mukaan. Ja näin tentti meneekin kiinni klo 22.00. Eikä opiskelija huomaa verkkosivulla näkyvää hailakkaa muistuketta että "Tarkista aikavyöhykkeesi". Voihan tuskainen turska! On aika kohtuutonta vaatia että opiskelija huomaisi tuollaisen asian. Sitten opettaja saa todeta että pitkään kehitelty verkkokurssin verkkopedagoginen arkkitehtuuri muistuttaa jäteauton alle jäänyttä maitotölkkiä.
(PS: myöhemmin selviteltiin ongelmaa lisää; tentti menee aikavyöhykehärdellistä huolimatta sentään oikeaan aikaan kiinni - mutta silti opiskelijan oletusaikavyöhyke on huitsin nevadassa (Norjassa) ja hän näkee vääriä aikaleimoja jotka saattavat hämätä melkoisesti)
perjantai 19. helmikuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Mielenkiintoinen blogikirjoitus liittyen verkko-opetukseen ja koulutukseen. Haluatko kokeilla ilmaista työkalua verkko-opetukseen ja arvostella meidät? Olemme täysin suomalainen yritys, jonka perustajatiimi on lähtöisin Nokialta ja aloimme rakentamaan ilmaista luokkahuonetta verkkoon. Käy kokeilemassa osoitteessa www.elidamemy.com ja kerro mitä olet mieltä. Kaikki palaute on meille erittäin arvokasta ja haluamme kehittää Eliademya lisää.
VastaaPoistaKiitos jo etukäteen.