tiistai 5. tammikuuta 2010

Jatkuva muutos lääkärin tiedonhaussa jatkuu - Pharmaca sai väistyä

Lääkärien kaikkein eniten käyttämä tietokanta on Terveysportin Pharmaca Fennica. Vaan eipä ole enää koska sitä ei ole olemassa Terveysportissa. Sen tilalla olevassa Lääkkeet ja hinnat –tietokannassa käytetään samankaltaista tekniikkaa ja lisäksi monenlaista uutta on tarjolla.

Uusia ominaisuuksia ovat mm. (1) lääkeluokitus (joka korvaa PF:n Terapiaryhmät), (2) lääkeluokituksen selausmahdollisuus myös tietystä lääkevalmisteesta käsin, (3) tavaramerkillä haku tuottaa osumalistaan kaikki tavaramerkin lääkemuodot, (4) haun voi kohdistaa myös lääkeluokituksen ryhmään.

Kliinikon kannattaa varata aikaa Lääkket ja hinnat –tietokannan ominaisuuksiin tutustumiseen tai muutoin sen hyödyntäminen jää pelkkien lääkenimellä tai lääkeaineella hakemisen tasolle – kun se voisi olla paljon monipuolisemmin avuksi lääketiedon tarpeiden ratkaisemisessa.


Kannattaako jokaisen keksiä pyörä uudelleen?

Olisiko hyvä vaihtoehto on järjestää työpaikalla uuden tietokannan käyttökoulutusta, jotta vältyttäisiin siltä että jokainen lääkäri kuluttaa aikaansa yrittäessään selvitellä samoja asioita. Samalla varmistutaan että lääkäri osaa täysipainoisesti hyödyntää nykyaikaista tietokantatekniikkaa. Kyseessä on niin potilaan, organisaation kuin lääkärinkin etu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Site Meter