maanantai 13. elokuuta 2012

Briljantteja verkkoluentoja sinulle?

Minulla on hyviä ja huonoja uutisia. Hyvä uutinen on se, että huipputason luentojen seuraaminen on hyödyllistä ja lisäksi erittäin inspiroivaa. Huono uutinen taas on se, että huipputason luentoja on julmetun vähän tarjolla.

Mutta oletko jo seurannut TED-luentoja verkossa?  Kyseessä on yleishyödyllisen TED-organisaation erittäin korkealaatuinen luentotarjonta.  Nimi ’TED’  tulee sanoista Technology, Entertainment ja Design, osoite on  www.ted.com  [Sillä ei ole mitään tekemistä Ted –nimisen elokuvan kanssa joka taitaa juuri olla leffateatterien ohjelmistossa].


TED-luentojen kesto on 5- 20 minuuttia ja uusia julkaistaan jatkuvasti lisää. Aihepiiri on erittäin laaja, filosofiasta kvanttifysiikkaan.  Valtaosa on englanniksi ja sinänsä selkeiden esitysten seuraamista voi avittaa tekstityksellä.
Luennot eivät ole vain älykkäitä ja selkeitä, mukana on  usein huumoriakin. Aiheiden laaja-alaisuus antaa  uusia perspektiivejä jokaiselle etenkin kun useimpien luentojen  tavoitteena on uudistaa ajattelua, tuottaa ideoita & inspiraatioita.


Myös lääketiedettä ja terveyttä sivuavia teemoja on tarjolla. Tuorein taitaa olla miniluento  (6 min) aiheesta Parkinsonismin uusi diagnostiikka puhelimitse

http://www.ted.com/talks/max_little_a_test_for_parkinson_s_with_a_phone_call.html

P.S. Osunko oikeaan jos arvaan monen tuumivan, että 'ei luentoja koneen ääressä ehdi kuiteskaan kattelemaan'?  Ratkaisu: TED-luentotiedostot on helppo imuroida  ja katsoa vaikka omasta kännykästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Site Meter