keskiviikko 19. lokakuuta 2011

YTHS:n hyödyllinen verkkokurssi lyhytvideoiden muodossa

Tässä blogissa on vaihteeksi mukava kertoa myös verkkoperustaisen henkilöstökoulutuksen tuloksellisuudesta työelämässä. Tuoreimmassa Sairaanhoitajalehdessä (nro 10/2011) oli raportti YTHS*:n täydennyskoulutuksesta verkkokurssin muodossa.
Oppimateriaali koostui 2–4 minuutin mittaisista videoista (12 kpl), jotka opastivat multimedian keinoin hyödyntämään Terveysportin tietokantoja. Kurssilaiset olivat YTHS:n ajanvaraukseen ja puhelinneuvontaan osallistuvia hoitotyön ammattilaisia (68 kpl), yli kymmeneltä eri paikkakunnalta. Alkajaisiksi oli kurssin käyttöön perehdyttävä starttivideo, sekin verkossa totta kai.Kurssipalauttessa osallistujat kertoivat oppineensa paljon uutta tietotaitoa: ’opin käyttämään minulle uusia Terveysportin tietolähteitä (83 %), Terveysportista on nyt työssä minulle enemmän hyötyä (86 %), opin käyttämään Terveysporttia sujuvammin ja nopeammin (88 %)’. Vastaajista 98% ilmoitti, että tekniikka toimi asianmukaisesti.

Aikaa opiskeluun meni keskimäärin 132 minuuttia – eli hieman enemmän kuin yksi perinteinen kaksoisluento taukoineen. Opiskelu suoritettiin omalla työpaikalla tietoverkkoa käyttäen. Matkustamiseen ei kulunut minuuttiakaan, mikä merkitsee melkoista ajan- ja rahansäästöä.

* YTHS = Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiö

1 kommentti:

  1. voimia arkeen. t. Henna http://esirukouksia.blogspot.com/

    VastaaPoista

 
Site Meter