maanantai 3. tammikuuta 2011

Mobiilimedisiinari laittaa PubMedin taskuunsa

Älypuhelimissa on nyt saatavana sovelluksia, joilla pääsisi sutjakasti tekemään massiivisen laajan Pubmed-tietokannan hakuja mobiilisti. Ja kyllä tällainen 50+ vanha jääräkin oppii näitä vekottimia käyttämään, ainakin jos lukee muiden opastuksia.... FimNetin palstoilla mm. kollega Martin Kallion postaukset ovatkin olleet suureksi avuksi ja virikkeeksi tälle kirjoitukselle. Adroidpuhelimien sovelluksia on helppo haeskella osoitteesta http://www.androidzoom.com, ja sieltä löytyy useampiakin vaihtoehtoja. Kokeilin HTCn Desiressa ilmaissovellusta Pubmed Mobile, joka hyrähti nätisti käyntiin. Perusnopeuden mobiilinettiyhteydellä pääsee jo varsin mukavasti lueskelemaan hakusaaliita. Hakuehtoja on mobiilikäyttöön kohtuullinen määrä ja tehdyt haut ja halutut hakuosumat saa helposti tallennettua puhelimeen. Käyttäjien (205 kpl) antama arvosana ko. sovelluksesta on 4.5/5. Tässä alla kaksi PubMed Mobilen näkymää suoraan luurin näytöltä:Näyttää Applen AppStoressa olevan myös vastaavia sovelluksia tarjolla, joten myös iPhonettaville tohtoreille on tämmöisiä työkaluja tarjolla. Niitä pääsee ilmeisesti etsiskelemään vain jos kyseiseen työasemaan on iTunes -sovellus asennettu. Ainakin Androidin käyttäjä pääsee mistä vaan työasemasta hakemaan sopivia sovelluksia.Todella näppärä Androidin lisäsovellus on ilmainen Barcode Scanner, jolla voi suoraan AndroidMarketista poimia näytön ruudulta kännykän kameralla halutun sovelluksen tiedot tuon oikeanpuoleisen kuvion tapaan - ja eipä aikaakaan kun sovellus on jo luurissa käyttövalmiina. iPhonettajillakin on varmaan samantapaisia ratkaisuja ulottuvillaan.

PS 1. PubMed Mobile:ssa sen hakutuloksissa näkyy hämäävästi 'no abstract' silloin kun otsikkoa klikkamalla sellaisen voi ladata luettavaksi. Kun taas abstraktia ei kertakaikkiaan viitteessä ole niin hakutuloksessa ei lue mitään. Hassua.

PS 2. Hakutulosta sovellus hakee ruutuun 10 osumaa kerrallaan, joten perusnopeuden mobiililaajakaistalla pitää olla pari sekkaa malttia odottaa uutta satsia näkyville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Site Meter