sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Koko pajatso tyhjäksi? - uusi Terveysportti-haku kehiin

Jo ennen joulua ennakoin ja hötkyilin uudesta Terveysporttihausta. No nyt vihdoin tuo uutuus komeilee etusivun ylälaidassa. Se etsii samanaikaisesti 'monihakuna' tietoa useista tietokannoista. Ensituntuman perusteella se on näppärä toiminto, joka on omiaan erityisesti pähkäiltäessä ”mistä ihmeestä sitä tietoa lähtisi haeskelemaan?”.Haasteellinen hakusaalis

Haku hyrähtää vauhtiin ilman datanomin tutkintoakin, mutta mm. hakusaaliin hallitun perkaamiseen taitoja kannattaa hioa turhan hutiloinnin välttämiseksi. Muutoin osan saaliista saattaa sählätä herra ties minne - ja siihen taas potilastyössä ei kertakaikkiaan ole aikaa.

Tiedonhaun sveitsiläislinkkari?

Terveysporttihaku taipuu hyvin moneen tarpeeseen, niin lääkärille kuin hoitajallekin. Tähän uutuuteen kannattaisi tutustua porukalla tai järjestää koulutusta. Se ei juuri lyö leiville, että jokainen näprää sitä itsekseen hiukkasen tai ei ollenkaan. Sähköisten tietolähteiden hyötypotentiaali on niin suuri, että ne täysimittaiseen käyttöönsä ottanut työntekijä - oli hän sitten lääkäri tai hoitaja - on aina etulyöntiasemassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Site Meter