maanantai 28. joulukuuta 2009

Kilokaloreita, kilogrammoja ja… kilotavuja. Ai miksi??

Moni on jouluna taas syönyt enemmän kuin kuluttaa. Herkuttelulla on lyhyt jäljet jotka johtavat karttuviin kiloihin ja totuuden hetkeen vaa’an äärellä. Kilopulmien ratkaisuun on paljon erilaisia tukimuotoja mutta kaikki eivät innostu esimerkiksi painonvartioinnista.

Kilotavuista tukea kilogrammojen hallintaan

Vaihtoehtoja painonhallinnan tukemiseen löytyy Internetin bittimaailmasta. Parhaimmillaan ne virittävät käyttäjän ravitsemustietoisuuden uudelle tasolle. Esimerkiksi käyttäjän tallentaessa kaikki siihen astisen syömisensä vaikka heti työpäivän jälkeen saa hän käsityksen paljonko ja mitä päivän energiakoriin vielä sopii. Eli mitä iltasyömiseen voisi vielä sisällyttää.

Nyrkkisääntönä tällöin voisi olla: ”jos olet valmis käyttämään päivässä aikaasi noin viisi minuuttia netissä niin saat miltei reaaliaikaista ravitsemustietoa painonhallintasi avuksi”.


Palveluita voisi ottaa käyttöön terveydenhuollon avuksi?

Esimerkkinä palvelutarjonnasta on Kiloklubi jossa on erinomainen käyttöliittymä oman ruokavalion päivittäiseen seurantaan ja samalla liikuntakin otetaan huomioon joten päivittäistä energiabalanssia on helppo seurata. Kiloklubi on käyttäjälle ilmainen ja siis mainosrahoitteista palvelua. Useita muitakin painonhallinnan saitteja on Hämeenlinnan kaupunginkirjaston erinomaisilla Makupalat –sivuilla.
Eikö mm. lääkärien olisi hyvä olla näistä resursseista tietoisia ja aktiivisesti neuvoa ja opastaa potilaitaan niitä hyödyntämään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Site Meter