sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Kokemuksesta oppii, myös verkkokurssillaNyt on karttunut hieman kerrottavaa verkkokurssien tiimoilta. Tämä blogi onkin ollut aika lailla hissukseen luvattoman pitkään.

Olen verkko-opettajana yli kymmenen vuotta liputtanut multimedian ja vuorovaikutteisuuden tarjoamisen puolesta verkkokurssilaisten oppimisen tukena. Tämä linja tuottaa edelleen hedelmällisiä tuloksia. Hyviä kokemuksia on karttunut.

Äsken päättyi työterveyshuoltoon erikoistuvien lääkärien tiedonhaun verkkokurssi (10h) TTHVYO*:ssa. Suoritusaikaa oli kaksi kuukautta ja käytännössä kaikki kurssin suorittaneet kokivat toteutuksen myönteisesti (vrt kuva).    

* Työterveyshuollon virtuaaliyliopisto


Verkkokurssilla on tuikitärkeää hyödyntää bittitekniikan mahdollisuudet – multimediaa, interaktiota, käytännönläheisiä harjoitustehtäviä,  joissa on suoritepalautteessa myös videona mallivastaus.  Pelkkä PDF-tiedostojen lukeminen ruudulta höystettynä monivalintatehtävillä on viheliäisen varma reitti mielenkiinnon ja vireyden nääntymiseen.

Miten verkkokurssin multimediaesitykset voivat mukautua omaan opiskelutyylin? Katso 60 sek videodemo. Tulossa:  Duodecimin verkkokurssi ’Tehokkaita tiedonhakutaitoja tutkijalääkärille’ (8h), 1.9. – 31.10. 2018. 

Tämä multimediakurssi perehdyttää tärkeimpien tieteellisten tietokantojen ominaisuuksiin ja antaa valmiudet tutkimustiedon hakemiseen ja uutuusvalvontaan hyödyntämällä kehittyneitä verkkotekniikoita. Kurssi on toteutettu jo kolmasti, sen suorittaneista 95% suosittaa sitä muille ja 100% antoi arvosanan hyvä/erinomainen.

Kurssin infosivu 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Site Meter