lauantai 7. toukokuuta 2016

Videoilla hammaslääkärille hyvä oppimiskokemus

Jo sadat hammaslääkärit ovat saaneet tietokantojen tehovalmennusta arkityöhönsä lyhytvideoiden avulla verkkokurssilla.  Aiheena ovat  mm. lääketurvallisuus, hammashoidon materiaalit ja tarvikkeet sekä potilasohjaus ajantasaisten hoito-ohjeiden avulla.

Millainen on koettu hyöty?

Verkkokoulutuksen suorittaneista hammaslääkäreistä >85% kokee että ’Terveysportin tehokäyttö suun terveydenhuollossa’ -kurssi on   merkittävästi lisännyt tietokantojen käyttötaitoja ja hyödyntämistä omassa työssä*.  Koulutus on ripeää, hammaslääkäri suorittaa kurssin 2.5 tunnissa.

Videoaineisto opettaa monikanavaisesti – eli oppija omaksuu tiedot ja taidot yhtäaikaa näkemällä, kuulemalla ja lukemalla. Tämä toteutus varmistaa että koulutus on intensiivistä ja tuloksekasta.  Alla esimerkkinä kuvakaappaus opetusvideosta.  Tästä linkistä se avautuu videona (ultralyhyt tietoisku,  ei selostusta).

Tiedokannoista paras hyöty irti vain koulutuksella

Terveysportissa on laaja kokoelma tietokantoja hammaslääkärin työhön. Vain aniharva organisaatio on itse opastanut niiden käyttötaitoja suun terveydenhuollossa.  Erikseen järjestetty verkkokurssi osana työpaikka/täydennys -koulutusta on osoittautunut olevan hyvä ratkaisu.

* Myös suuhygienistien kurssikokemus (oma kurssiversio)  on ollut myönteinen koskien kurssin antoisuutta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Site Meter