sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Opi uutta mobiilisti – ja ihan oikeesti


Verkkoperustaisen  koulutuksen ässäkorttina lätkäistään usein pöytään ajasta ja paikasta riippumaton opiskelutilaisuus. Käytännössä moni verkkokurssi on silti edelleen sidoksissa PC-työasemaan - työssä tai kotona. Harvat näet kantavat mukanaan lisäkiloina laptop-PC:tä, joka toki toisi lisämahdollisuuksia.
Mutta maailma muuttuu ja nyt hyvin monilla on laukussa iPad tai muu tablet-laite.  Sepä hyvä uutinen!


Nyt Duodecimin verkkokurssia ’Lääkäri ja tietokantojen osaava käyttö’ (LTOK) voi näet hyödyntää sujuvasti mobiililaitteella eli siis tablet/iPad sopii hyvin opiskeluvälineeksi.


Suuri plussa mobiilioppijalle on se, että LTOK-kurssimateriaalit ovat modulaarisia.  Sisältö koostuu 2-4 minuutin multimediaesityksistä eikä oppija päädy lukemaan ruudulta pelkkiä tekstisisältöjä. Nehän saattavat pahimmillaan olla pelkkiä PowerPointista verkkokurssille siirrettyjä luentoslidemaratooneja.
Kurssin modulaarisuus takaa sen, että myös lyhyet 5-10 minuutin opiskelutuokiot tuottavat tulosta. Ota tabletlaite & kuulokkeet mukaasi ja opiskelet ketterästi niin kahvilassa, junassa, aulassa, kirjastossa ja lukemattomissa muissakin tilanteissa.

Puhumattakaan siitä, että LTOK-kurssilainen saa kaikki sen multimedia-aineistot omana käsikirjastonaan käyttöönsä vuoden ajaksi. Näppärä mobiili hakuteos.

Kurssilla oppii tietotaidon vaikkapa käytännön lääketurvallisuuteen: ’Voiko salbutamoliin yhdistää atsitromysiinin vai suureneeko haittariski QT-ajan osalta?’ tai  ’Miten löydän laktoosittomat amlodipiinivalmisteet?’ tai uuden tiedon seurantaan: 'Tilaan sähköpostiini koosteen kaikista tuoreista RCT-tutkimuksista, jotka käsittelevät hypertensiota'.

Toimin kurssin vastaavana verkko-opettajana, toteutus Lääkäriseura Duodecimin ja Medupron yhteistyönä.

Linkki Duodecimin koulutussivulle LTOK-verkkokurssin infoon ja ilmoittautumiseen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Site Meter