keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Tehosteista ja boostereista lisää tietotaitoa

Kirjoitin tuoreimmassa Yleislääkärilehdessä kliinisista tietokannoista ja esittelen artikkelissa* eräitä hyötykäytön kikkoja Terveysportin tiimoilta. 
Tietokannat muuttuvat koko ajan ja siksi lääkärien ja hoitajien tietotaitoa tulisi säännöllisesti täydentää niin terveyskeskuksessa, suun terveydenhuollossa kuin työterveyshuollossakin.Yllä on tuosta artikkelista  taulukko, jossa on esitelty vaihtoehtoisten koulutustapojen etuja ja haittoja (voit avata tästä taulukon suurempana  linkkeineen omaan ikkunaan). Perinteinen luento-opetus saa osakseen ns madonluvut, koska pelkkä tiedon jakaminen ei juuri lisää käytännön valmiuksia arkityöhön.  Lisäksi henkilöstön akt-perustaitojen tasoerot ovat merkittävä pulma taitojen kehittämisen kannalta.  Tällöin koulutuskomplikaationa voi olla se, että taitavimmat pitkästyvät (alkeis)koulutuksessa henkihieveriin tai aloittelijoilla potkurit pyörivät tyhjää kun ei ymmärrä mitään.


*  Voisiko Terveysportin käyttöä tehostaa?  (Yleislääkäri 5/2013, s 27-29).

1 kommentti:

  1. Anonyymi alfakurssilainen25. syyskuuta 2013 klo 10.31

    Voisitko muuttaa blogin asetuksia niin että kokonaiset postaukset pystyy lukemaan rss-lukijalla (esim. feedly)? Nyt näkyy vain lyhyt teaseri, ja sitten pitäisi klikata erikseen blogisivu auki. Ei kovin käyttäjäystävällistä.

    VastaaPoista

 
Site Meter