sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Uhkaako verkkokurssi unohtua? Mikä on verkko-opettajan vastaisku?

Verkkoperustaisessa koulutuksessa on tietty riski. Täydennyskoulutus esimerkiksi voi unohtua työtekijältä akuuttien työkiireiden alle.  Koulutuksen onnistumisen takaamiseksi organisaation kannattaakin  sisäänrakentaa toteutukseen työaikaresurssi & opiskelurauha koulutettavalle opiskelua varten. 
Tästä huolimatta verkko-opiskelun vapaus ajasta ja paikasta voi olla kaksiteräinen miekka koska verkkokurssi ei loju työpöydällä vaatimassa huomiota kuten tekisi järeä oppikirja tai tuhti nippu koulutusmateriaalia. Niinpä homma ei kaikilta kurssilaisilta välttämättä etene sujuvasti – vrt. kuvan työelämälaki:
Kelpo ratkaisu koulutusprojekteissa ovat erilaiset virikkeet, joilla muistutan koulutettavia. Esimerkiksi  viikottaisella virikkeellä sähköpostitse voin tahdistaa koulutusprosessia, mutta tuo viesti ei saisi olla tylsää ja tyhjää "Muista opiskella"-nalkutusta.

Eräs parhaista on ns ’kaksi-kärpästä-kerralla’ metodi eli muistutus yhdistettynä lyhytvideoon,  joka opastaa  samalla jonkin työtekniikan tai tiedon. Lyhytvideossa en käytä selostusta jotta sen voi hyödyntää saman tien. Alla esimerkki kuvakaappauksena. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Site Meter