lauantai 17. marraskuuta 2012

TRIP: erilainen EBM-tietokanta

Mikä neuvoksi kun lääkäri ei löydä Terveysportista vastausta  eikä aikaa ole MEDLINEn kanssa painiskeluun?   Kelpo työkalu EBM-tiedonhakuun on 1997 aloittanut TRIP-tietokanta. Se  koostaa näyttöön perustuvan lääketieteen tiedonlähteitä kattavaksi kokoelmaksi. Trip sisältää mm. Cohrane kirjaston systemaattiset katsaukset, eri maiden hoitosuosituksia ja  Evidence Updates –tietokannan.  Lisäksi mukana on kliininen Q&A (kysymys-vastaus) –tietokanta, jossa on 6500 ratkaisua yleisesti esitettyihin kliinisiin kysymyksiin.

TRIP:n perusteellisesti uusitussa käyttöliittymässä on hyötytoimintoja, joita ei muualla ole lainkaan tarjolla.  Ne saat käyttöön luotuasi oman TRIP-tilin. Palvelu on maksutonta.
1. Valmis PICO-hakutoiminto, jonka neljään kenttään syötetään sopivat hakuelementit EBM-hakua varten.

2. Aikajana (Timeline), jolle kertyvät aikaisemmin tekemäsi haut tuloksineen.  Auttaa kun sama tietotarve taas joskus toistuu.  Päihittää Facebookin aikajanan mennen tullen ;-)

3. Tähti-indeksillä (Starred items) voit merkata hyödylliseksi osoittautuneet suosikkisi ja niin ne löytyvät vaivatta uudelleen.

linkki TRIP:iin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Site Meter