torstai 22. huhtikuuta 2010

Sähköllä sähköistä toimintaa opettamaan

Lääketieteellinen koulutus on hengästyttävän heterogeeninen aihepiiri ja tarvetta on monille erikoisratkaisuillekin. Yksi tyyppiesimerkki on sydämen sähköisen tutkimuksen eli EKGn tulkinnan opettaminen. Tulkintataito kandeilla karttuu kohisten kunhan harjoitusta on paljon, tämä lopputulos on yllätyksellinen kuin kympin uutisten alkamisaika. Mutta harjoitustarjonnan järjestäminen voikin olla kivulias kompastuskivi. Veikkaanpa että moni kliinikko-ope edelleen kärvistelee oppimateriaalina käytettävien, kerta kerralta haalistuvien EKG-käyrien valokopiosirkuksessa.

Sopisiko toteuttamiseen eLearning-ratkaisu? Kandit saisivat teknisesti ensiluokkaisia EKG-nauhoja tulkittavakseen ja automaattisen palautteen suorituksestaan. ”Mutta mistäs sen tähän tempaisee?!”, huokaisisi ope varmasti jos häneltä kysyttäisiin.
Ratkaisu hiiren yhden klikkauksen takana

Nyt täytyy kertoa hyvät uutiset. Ensiksikin, sellainen sovellus on olemassa, nimeltä EKG-Flash ja Moodleen yhdistettynä EKG-opetustoteutus on toimivaksi todettu ratkaisu. Toiseksi, sovellus on ilmainen (ns. freeware) ei-kaupallisille opetusalan toimijoille kautta maailman, softan käyttölisenssin saa tilaamalla käyttöönsä. EKG-Flash on kehitetty TUKE-yksikössä Helsingin yliopistossa ja se käyttö on levinnyt niin USAan kuin moniin Euroopan maihinkin.


On niin kiire että ei ehdi pulmia ratkoa

Muistatko jutun lunta hiki hatussa lapioivasta talonmiehestä jolle kaupattiin lumilinkoa? Myyntipuheen kuultuaan äreä talkkari vastasi naama punoittaen ”En minä ehdi kun minun pitää tehdä nämä lumityöt!”. Tästä voisi löytyä ratkaisu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Site Meter