tiistai 28. heinäkuuta 2009

Älä etsi uutisia – anna uutisten etsiä sinut

RSS-tekniikalla voi lääkäri yhden luukun periaatteella vahtia hurjan montaa lääketieteellistä tietolähdettä ja voi koota vaikkapa seuraavan kuvitteellisen tarjottimen:

(1) Jatkuva MEDLINE-haku jostakin aiheesta, esim. raskaudenaikainen karpaalitunnelioireyhtymä. Kun osumia tulee niin näet ne heti.
(2) Suomen Lääkärilehden, Lancetin, BMJn ja New Eng J Med uusimman numeron sisällön seuranta jotta pysyt yleistiedossa ajan tasalla. Kun lehti ilmestyy, syötteenä näet sisällöt otsikkoina.
(3) keskeisten uutistoimistojen (Reuter, CNN jne) viestit aiheesta H1N1-influenssa Uudet uutiset välittömästi näkyvissä.

Lisäksi voi poimia mukaan vaikkapa kongressitietoja. Viranomaistiedotteita saa myös syötteinä eri organisaatioita mm. Lääkelaitoksesta.

Lääkärin kannalta tärkeät Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Valvira ja Työterveyslaitos nukkuvat ruususen unta syötteiden osalta. Jospa havahtumisen herätyskello helähtäisi pian heillekin?


Nauti hiukopalaa päivittäin

Syötteitä pitää haukata annos joka päivä koska ne eivät varastoidu. Uutuudet haetaan lukijaohjelmaan aina kun sen käynnistää ja kun syötteen tarjoilu tiedontuottajalta päättyy niin viivyttelevä lukija jää nuolemaan näppejään. Vanhentunut uutispuuro päätyy bittijäteastiaan. Konservatiivinen torjuntayritys ’kyllä minä ne vielä katson kunhan ehdin’ on tuhoon tuomittu. Ei auta istua ja imeskellä kieltä suussaan vaan työpäivän ajanhallintaa on uusittava.


Meitä ei atk-tuki pompottele

Ja mikä parasta RSS-syötelukijaa – esimerkiksi Netvibes – käytetään pelkällä selaimella (Internet Explorer, Firefox tms). Sairaalan tai terkkulan atk-osastosta riippumatta itse saat tuunailla RSS-tsydeemit haluamaasi kuosiin. Esimerkiksi http://www.netvibes.com/

Syötteiden käytöstä lisätietoa hilpeästä alle 4 min youtube videosta, johon aikaisemminkin viittasin. Jos syötteet kiinnostavat niin paremmin ei voi käyttää neljää minuuttia kuin katsomalla tuo video. Sama aika tärväytyy yhden omenan syömiseen, joten tyhjennä koko pajatso - syö omena JA katso samalla video.

1 kommentti:

  1. http://www.terkko.helsinki.fi/feednavigator

    VastaaPoista

 
Site Meter