torstai 8. syyskuuta 2016

Virike henkilöstökoulutukseen, mobiilisti?

Olisiko työpaikkakoulutuksessa hyödyllistä etukäteen idättää oppimisen motivaatiota tarjoamalla verkossa virike? Sen avulla työntekijä voisi inspiroitua - eli siis oivaltaa mitä tietotaitoa hän ei vielä hallitse ja olisi hyvä omaksua. Vaikkapa aiheesta joka liippaa läheltä seuraavaan viikkokokoukseen sisältyvää tietoiskua tai valmennusta?   

Virikkeestä olisi suurin hyöty jos se on mobiilisti hyödynnettävissä jonakin joutohetkenä (bussissa, kahvipöydässä, junaa odottaessa tms).
Mutta idea voi kompastua siihen että kaikki verkkomateriaali ei ole ’aitoa’ mobiilimateriaalia käytettävyysongelmien takia. Millaista sitten tosimobiili voisi olla?

Tässä demona mobiilivirike, jossa on  lääketieteellistä viisi tehtävää/pähkinää. Sen aihepiirin ei kannata häiritä, fokuksessa on toimintaperiaate.  Perustuu html5 toteutukseen, toimii iPad/iPhone/Android –laitteissa  (Lumiat ja muut katoavaa win-gsm-kansanperinnettä edustavat luurit eivät taida kelvata...)


http://tinyurl.com/jfux4pe

Mobiilivirikkenä voi toki myös tarjota ihka-aitoa koulutusta eli se olisi ns. mikro-oppimista. Tällöin  jokin tarkassa fokuksessa oleva rajattu tietotaito omaksutaan saman tien, minuuteissa ja missä tahansa. Mutta se on jo himpun verran vaativampi viritelmä. Mutta ei rakettitiedettä sentään sekään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Site Meter