maanantai 19. toukokuuta 2014

Miksi yli 90% suosittaa tätä kurssia lääkärikollegalleen?

Lääkäriseura Duodecimin laaja verkkokurssi ’Lääkäri ja tietokantojen osaava käyttö’ on ollut käytössä kolmisen vuotta. Keräsimme ja analysoimme kurssipalautteen 2012 alusta kurssin suorittaneelta lääkäreiltä, joita oli 56 kpl. 

Kurssi kattaa niin Terveysportin tietokannat,  MEDLINE-käytön, Cochrane-kirjaston ja tieteellisen uutuusvalvonnan tekniikat. 

Kurssin edelleen kehittämiseksi on kurssipalaute ollut erinomaisen hyödyllistä. Sen perusteella on mm. kurssin navigointiominaisuuksia kehitetty ja kurssisisältöön tuotu kaivattuja lisäyksiä.  Tuorein muutos palautteen perusteella on tänä keväänä toteutettu kurssin videokirjasto; se pysyy kurssilaisen käytössä käsikirjastona kokonaisen vuoden ajan.  Kaikkea käyttötekniikkaa ei toki saa pysymään mielessä ja siksi tietolähde on tarpeen kertaamista varten.  Ohessa muutamia muitakin kehitysaskeleita, joilla tähdätään entistä parempaan oppimiskokemukseen.
Kurssilla voi itse merkata suoritetuksi opiskelemansa lyhytluennot
Lyhytluennon sisällön navigointi: sisällysvalikko apuna

Lyhytluennon sisällön navigointi: pikakelauksella hakeminen

Kurssipalautteessa 96% lääkäreistä antaa kurssille arvosanan erinomainen/hyvä ja 92% on valmis suosittelemaan sitä kollegoilleen.

Kurssi vaikuttaa hyvin saavuttaneen  koulutustavoitteensa,  jotka ovat hyvä tietämys tietolähteistä ja sujuvat tietokantataidot niiden hyödyntämiseen.  Nuo tiedot ovat tarpeen kaikilla lääketieteen erikoisaloilla.  Kurssi on toteutettu yhteistyöhankkeena Medupro Oy:n kanssa.

Linkki kurssin infosivulle (Lääkäriseura Duodecimin sivusto).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Site Meter