maanantai 13. joulukuuta 2010

Vikkelästi videosta viisastumaan: Grovo

Softien käyttöohjeet ovat kapulakielensä takia turhauttavia ja sähköisistä help-toiminnoista ratkaisun löytyminen on yhtä todennäköistä kuin joulupukin vierailu juhannusaattona. Internetin sovelluksien, kuten Facebook Youtube yms. käyttökikkailut eivät varttuneemmalle väelle kuitenkaan ole ihan normikamaa. Joten kysymyksiä ja pulmia pulpahtelee netin äärellä väistämättä.

Mikä avuksi tiedonpuutteeseen?

Videot sopivat mainiosti mutkikkaiden prosessien opastukseen ja tästä firma nimeltä Grovo on ottanut onkeensa (www.grovo.com). Se on tuottanut lukuisia noin kahden minuutin tiiviitä opastevideoita internetin sovelluksista niin opiskelijoille, yrittäjille, hyväntekeväisyysaktivisteille ja ties mille muille kohderyhmille.

Tosi-TV sucks, mutta editointi tekee gutaa

Netissä on tarjolla liikaa pitkäpiimäisiä kuvaruutuvideoita, jotka ovat ikävää tosi-TV:tä tahmeasti etenevine sisältöineen. Tällöin katsoja saa eteensä kaiken mitä ruudulla on tehty. Niinpä vastauksia janoava katsoja joutuu kärsimättömänä kiemurtelemaan odotellen oleellista sisältöä. Pikaisen tutustumisen perusteella vaikuttaa, että Grovo on suunnitellut ja editoinut esityksenä huolella, mm. Facebookin salat esitellään runsaan kymmenen lyhyen videon kokonaisuutena. Englanninkielisyys on oman haasteensa, mutta ei liene ylivoimainen este käyttöopastetietoa kaipaavalle.

Videoiden vahvuuksia kannattaa hyödyntää koulutuksessa

Koulutusvideot hyödyntävät monikanavaista oppimista, jolloin katsoja näkee, kuulee ja lukee informaatiota samanaikaisesti. Oppimistutkimuksissa tästä on saatu hyviä tuloksia. Hyötyjä tavoitellessa kannattaa pitää mielessä videoiden napakan editoinnin merkitys ja se tosiasia, että katsojan kipuraja alkaa tulla pahasti vastaan jos esityksen kesto ylittää 4-5 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Site Meter